Mijn leven bestaat uit 2 delen

Als ik naar mijzelf kijk dan bestaat mijn leven uit twee delen.

Deze stralende foto triggert iets in mij. De positiviteit en blijheid en ontspannenheid is duidelijk te zien. Ik zie mijn leven echt in twee delen. Er is een deel gevuld met positiviteit, creativiteit, blijheid en vrijheid. Leven in een flow…. Als ik wakker word ben ik al vervuld met blijheid. Soms omdat het gewoon weer een nieuwe prachtige dag is, maar meestal een intens geluk door de eerste prachtige zonnestralen of de vogels die mij wakker maken met hun gekwetter.

Aan het begin van mijn dag heb ik vaak slechts een klein idee van hoe deze dag zal verlopen, het voornaamste deel bestaat gewoon uit flow. Het leven brengt wat het brengt, er komt wat er komt en ik voel meestal bij het ochtendgloren al waar vandaag mijn aandacht naartoe zal gaan.

Heb ik dan geen toekomstdromen? Oh geloof mij, zeker wel! En iedere dag werk ik daaraan. Soms bewust, meestal onbewust.

Het belangrijkste voor mij is dat ik leef in het nu, want ik weet wat ik nu heb, waar ik nu ben en zowel mijn omgeving als ik verdienen het om daar nu van te genieten.

Geloof me, ik ben gewoon een mens. Ik kan dus ook boos of chagrijnig zijn. Het gebeurt alleen niet vaak, want er is eigenlijk maar weinig wat mij boos of chagrijnig kan maken. Zelfs als ik verdwaal, ontmoet ik de meest prachtige mensen en vind ik de meest bijzondere plekken.

Het positieve en het licht in mij hebben een bijzondere plek in mijn leven. Een plek waarvoor ik hard heb gevochten om daar te komen en die plek noem ik vrijheid. Vrijheid om mezelf te zijn, vrijheid om te mogen stralen, vrijheid van het leven….

Aan het begin gaf ik aan dat mijn leven uit twee delen bestaat en hoewel het oude deel nu ver van mij afstaat, had mijn tweede deel nooit zo mooi, prachtig, stabiel en sterk kunnen zijn zonder het eerste deel.

Het eerste deel van mijn leven was gewoon niet fijn. Ik kon totaal niet omgaan met mijn sensitiviteit. Altijd en overal voelde ik mij onveilig, zette ik mijn overlevingsmechanisme in om te blijven staan. Maar het is mij gelukt om mijzelf te bevrijden van de verstrengelingen vanuit mijn verleden.

Er is namelijk een heel groot verschil tussen jezelf bevrijden en jezelf vrijheid geven. En tijdens het bevrijden van mezelf, voelde het leven nog steeds als gevecht. En ik vroeg mezelf soms echt af: Is dit het leven wel waard? Zal het leven altijd als gevecht voelen? Als dit zo is, weet ik niet of ik dit trek…. Vanaf mijn 40ste levensjaar was ik mezelf dus aan het bevrijden…. En op mijn 48ste levensjaar had ik mezelf eindelijk vrijheid gegeven.

Het heeft bij elkaar heel lang geduurd. Maar het was nou eenmaal de tijd die ik daarvoor nodig had. In die tijd heb ik mezelf bevrijd en tegelijkertijd mijn zelfrespect weer teruggegeven. Kwamen dromen weer tot leven, ging mijn hart weer stromen van liefde, groeide het vertrouwen in mijzelf en het leven. Groeide de kracht, die ertoe leidde dat ik ook met het brein van mijn jeugd kon breken.

Het was nodig om mijn volledige vrijheid te geven en licht te kunnen laten stralen over deze wereld.

En daarmee startte ook deel twee van mijn leven. Deel één heeft me op de proef gesteld en mij zo positief en creatief gemaakt. Ik heb geleerd vanuit een onmogelijke positie kansen en mogelijkheden te zien. Deel één heeft ervoor gezorgd dat mijn licht en kracht oersterk zijn geworden zodat ik nog veel kan en mag geven aan mezelf en aan mijn omgeving.  Mijn leven bestaat uit twee delen, maar deel twee zou er nooit zijn geweest als deel één afwezig was.

Iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft om in zijn kracht en licht te gaan staan. Niemand is uitgezonderd. En de één gaat bloeien van een liefdevol en warm nest om in op te groeien. Je hoeft iemand niet zielig te vinden of het vervelend te vinden als iemand iets moeilijks/uitdagend heeft meegemaakt. Je mag wel diep respect voor elkaar hebben voor de testen die iedereen in zijn leven doormaakt, voor de weg die iemand bewandeld en voor het licht dat iemand in zich draagt. Zolang jij jezelf hetzelfde respect geeft….

En ik kan je alleen maar meegeven: Geniet van het nu en als je voelt dat er iets niet klopt, handel dan. Maak het kloppend…. Het maakt niet uit of het om vroeger, nu of de toekomst gaat. Maak je leven kloppend, zorg ervoor dat je geniet en dat je leeft in het moment. Zelfs als je hiervoor een heel diep dal door moet of een mega berg moet beklimmen. Het is het waard! JIJ bent het waard….