Wave Of Change

Wave of change

“De veranderingen van het leven”

Wave of Life! Deze naam vind ik gewoon heel toepasselijk voor mijn leven. De veranderingen van de afgelopen jaren waren magische, maar ook zaten er hele moeilijke momenten in. In de periode dat ik was gestopt met mijn full-time baan ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. In deze zelfde periode verbrak de band tussen mij en mijn moeder en ook mijn vader, dat gaf een heel onstabiel en onveilig gevoel. Een gevoel van ‘’alleen op de wereld’’. Juist op het moment dat ik dacht mijn leven op de rit te hebben, werd alles opnieuw ontwricht.
Veranderingen gaan gepaard met diepe angsten, en onzekerheden.
De golf van het leven. Het gaat om het idee dat, wanneer je zwemt in de oceaan, je alle kanten opgetrokken kan worden. Wanneer je vastzit in een sterke stroming, is het laatste wat je moet doen ertegen vechten. Je moet wachten, tot het je ergens anders weer uitspuugt. Het kan een jaar of langer duren, maar als je vecht, raak je sneller buiten adem. En dan zink je. Het enige wat je kan doen, is jezelf overgeven. Je komt vanzelf weer bovendrijven. Je moet het je laten overkomen. Dat geldt voor alle facetten van het leven, mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek.
Ik vergelijk het een beetje met vissen. Je weet de beste plek om te vissen, en met al je kennis gaan vissen en toch niets vangen. En soms vang je een hele grote, alsof je ‘m zo uit de lucht vist. Mijn beste sessies zijn de sessies waarvan ik zelf niet geloof dat ik dit vertel. Alsof het uit de lucht komt vallen en ik het alleen maar hoefde te vangen. Soms zie je een glimp van iets en duurt het maanden voordat je het vangt. Of je vangt het, het ontglipt je en dan duurt het vijf jaar voordat je het weer vangt. Dat was dan waarschijnlijk niet het goede moment.
Want als je ‘m weer opnieuw vangt, is de vis altijd groter.” En nu is het moment daar!
De grote verandering gaat plaats vinden in mij, daar waar ik altijd nog zo bang voor was en onbewust tegen de stroming in zwom….
“Ik wil dat mijn veranderingen jou laten zien hoe je je verder kunt bewegen in het leven zonder het vertrouwen in jezelf en het leven te verliezen’’
Laat de veranderingen maar komen, het kan niet anders als dat er supermooie dingen uit gaan komen. Ik voel een glimlach bij mij opkomen, en ook zeker een beetje kriebeltjes in mijn buik. Maar ik ben echt helemaal klaar voor het nieuwe begin. Een begin waarmee ik anderen nog meer mag gaan begeleiden om die echte verandering aan te gaan en mee te gaan bewegen naar het onbekende! Veranderingen zijn er voor een reden. De golven komen en gaan, en zo is dat ook in jouw leven. Soms is het eb, en soms is het vloed!
Ik ben ervan overtuigd dat je alleen samen met je klanten kunt groeien als je blijft investeren in jezelf. Juist nu het zo spannend is of ik wel voldoende inkomsten genereer met mijn business investeer ik ontzettend veel in mezelf met het volgen van prachtige cursussen, en stap ik in een mega waardevol coachingtraject van zes maanden waarin ik mijn blokkades ontmoet die mij er nog van weerhouden om voluit te leven. Zodra je bereid bent om alles wat je in jezelf verafschuwt, onzeker maakt, je uit balans brengt en afhankelijk maakt opspoort, accepteert en transformeert verliest het zijn macht. Het is er nog wel, maar het heeft geen grip op je. Ook ik ben geconfronteerd met angsten, overtuigingen en conditioneringen die in mij zitten en mij stiekem wel eens een andere kant opsturen als dat ik wil.
De golf van verandering gaat zorgen voor een nieuwe golf in het leven!
Ik draag bij aan jouw verandering.