1:1 coachtraject

Soms denken we te verdrinken in de golven van het leven. Ik help je om de golf van het leven te weerstaan. Samen kijken we hoe jij je verzet tegen de golven van het leven. Waarom je je niet mee durft te laten stromen. Wat zit er diep in jou wat je tegenhoudt! Wat is je angst, de weerstand?

Wat je thema ook is, waar je ook tegenaan loopt, ik voel waar je staat in het leven en ik begeleid je verder door de golven heen. Het leven nodigt je continu uit om mee te bewegen, te groeien, los te laten. Maar soms blijf je even ‘hangen’. Lukt het je niet om de terugkerende patronen om te buigen zodat je jouw verlangens kan integreren in het leven. De ‘sabotage’ zit vaak op een niet zichtbare, onbewuste laag. Dat kan verandering soms ook zo gecompliceerd maken.

Ik help je om hier helderheid én beweging in te creëren. Ik neem je mee op een innerlijke reis waar we jouw binnenwereld betreden. Je ontwikkelt meer zicht op je houding, gevoelens, gedrag en de impact daarvan. Vanuit een plek van stilte in jezelf krijg je toegang tot je innerlijke wijsheid en waarheid. Hier kun je oplossingen vinden voor (innerlijke) conflicten en levensuitdagingen.  Als je kiest voor mijn begeleiding weet dan dat je diep gaat duiken in de golven.

Het vraagt moed om uit oude patronen te komen en zelfbewust in je eigen kracht te staan. Steeds jezelf te laten zien en het in te gaan zetten in je dagelijks leven. Jouw commitment is essentieel: ik stem af, ik confronteer, ik bekrachtig. Maar het vraagt van jou om aan de slag te gaan met dat wat knelt of aandacht vraagt. 

  • We starten met een intake. Hierin kun je kijken of je vertrouwen hebt in een traject met mij en of mijn werkwijze bij je aansluit. Mocht na de intake blijken dat ik niet de juiste persoon ben om jou te begeleiden, dan reken ik geen kosten voor de intake.
  • Vanuit de intake worden de dynamieken onder je coachvraag helder. We stemmen samen af hoe we vorm kunnen geven aan de door jou gewenste ontwikkeling. Soms is een kort traject met een paar sessies al genoeg, soms is een wat intensere begeleiding passend. Beiden zijn mogelijk.
  • Iedere coachsessie bereiden we zorgvuldig voor. Jij door mij een reflectie te sturen. Ik door in te voelen vanuit jouw input en vanuit mijn eigen intuïtieve afstemming.
  • Iedere coachsessie gaan we de diepte in: we vertragen om de wijsheid van hoofd, hart, lichaam en ziel mee te kunnen nemen. We ontsluieren blokkades.
  • Na iedere coachsessie krijg je tools mee, voor de integratie in je dagelijks leven.

In mijn coaching combineer ik al mijn kennis van de afgelopen jaren die ik heb opgedaan. Psychologische processen, met emotioneel en holistisch werk. Zo ontstaat een hele krachtige mix van elementen waarmee je jezelf beter leert begrijpen én beter leert te voelen. Je krijgt toegang voor je ‘weten’ op diepe lagen. Ik verweef wijsheid vanuit diverse spirituele tradities en stromingen om jou op verschillende lagen te laten herinneren.  Alles is erop gericht oude verdedigingsmechanismes te doorzien en zachter te laten worden en je vanuit stilte en inzichten dieper mag gaan verbinden met jouw essentie. Het pad van compleet en heel worden kan zich verder ontvouwen. 

werken vanuit de 4 v’s

De wave van veiligheid

Die vinden we in onszelf. Alleen kan dat gevoel soms ver weg lijken. Bij paniek, angst of heftige emoties schieten we energetisch naar omhoog, ons lijf uit. Veiligheid vinden we weer terug door letterlijk ons lijf weer in te zakken. De adem schiet omhoog, een ademhaling die het signaal afgeeft dat we onveilig zijn. Dus nodig ik je uit om weer terug te gaan naar de ademhaling diep in ons onderbuik. Deze ademhaling geeft het signaal dat we weer veilig zijn. De veilige bodem die altijd aanwezig is, als we maar durven voelen. Deze bodem nodigt ons uit om ruimte te maken voor het deel wat zo aan het roepen is.

Zullen we duiken in de golf van veiligheid?

De wave van vertrouwen

Leven in vertrouwen kan je leren, wanneer je maar wil. Het vraagt moed, om de verantwoordelijkheid van jouw leven op je te nemen. Maar zwaar is het niet. Je leert licht en lucht toe te voegen, daar waar zwaarte net ondraaglijk werd. Je leert liefde toe te laten, daar waar wantrouwen je volledig ging blokkeren. Je leert zien waartoe je in staat bent, daar waar de onzekerheid het van je overnam. Je leert risico’s te nemen. Niet om roekeloos door het leven te gaan. Maar om fouten te leren maken, en ze daarna te kunnen zien als groeiproces. Je leert verrast te zijn, net wanneer je het allemaal dacht te weten. Je leert dankbaar en mild te zijn naar jezelf en de ander.

Zullen we duiken in de golven van vertrouwen?

De wave van verbinding

Een verbinding kan ons bekrachtigen en versterken, maar ons ook vastzetten of spiegelen in onze eigen bewuste en onbewuste patronen. De verbinding met jezelf is de meest belangrijke verbinding die we hebben. Dit begint met zelfbewustzijn. Zodra ons bewustzijn zich verder opent en we ons steeds meer bewust worden wat er onder de oppervlakte in ons leeft, komen oude patronen meer naar de voorgrond. Patronen in ons denken, voelen en gedrag die uitermate beperkend kunnen werken naar ons zelf toe, maar ook naar onze verbindingen in de buitenwereld. Voorbeelden van dergelijke patronen zijn: jezelf klein maken, geen ruimte geven aan jezelf of op bepaalde situaties reageren vanuit overleving, schuldgevoel, schaamte, onveiligheid, gebrek aan liefde voor jezelf of overdreven verantwoordelijkheidsgevoel.

Zullen we duiken in de golven van verbinding?

De Wave van verdieping

Verdieping. Dit woord zorgt voor velen dat ze op de loop gaan. Je wilt niet de verdieping in als het gaat om emoties, fysieke sensaties, of gevoel. Vaak willen we hier echt voor weglopen. Maar wat nou als die verdieping ervoor kan zorgen dat jij datgene durft aan te gaan wat je al heel lang in de weg staat. Patronen die keer op keer terugkomen in je leven. Angsten die je blijven achtervolgen, onzekerheden die je leven bepalen, energieën die je blijft dragen voor anderen waar je je niet bewust van bent. Jouw onderbewuste blijft aansturen op bepaalde stukken die je helderheid en schoonheid gaan meegeven in het leven, zodat je durft te vertrouwen op jezelf en het leven.

Zullen we duiken in de golf van verdieping?

ervaringen

Door de coachings ben ik weer in mijn eigen kracht gekomen. Ik durf voor mezelf te kiezen en keuzes te maken op basis van mijn innerlijke wijsheid. Ik heb geleerd mezelf te dragen en mijn gevoel van eenzaamheid omgebogen naar genieten van het met mijzelf zijn. Ik neem niet langer alles persoonlijk. Ik heb rust gevonden op alle vlakken: werk, liefdes- en familierelaties en in mezelf. Miranda gaat dieper dan je ooit verwacht. Door middel van energiewerk, delenwerk en meditaties werk je op je onderbewuste en komt er zicht op patronen. Het ‘aha-moment’ kwam pas later, het had tijd nodig om door te laten dringen wat er in de sessie los gemaakt werd. Miranda’s werkwijze is liefdevol, ik voelde me vanaf het eerste moment verbonden met haar.

KITTY

De sessies bij Miranda hebben me doen ‘stilstaan’, bij mezelf, bij mijn gezin. Ik ben diep naar binnen gedoken en heb geluisterd naar mijn innerlijk kind. Ik zie nu in wat mij (soms onbewust) raakt vanuit oude pijn. Ik besef nu hoe dit komt en wat mijn overlevingsmechanisme zijn. Deze patronen worden gespiegeld door de buitenwereld. Ik kan het nu waarnemen en er ruimte aan geven. Dat heeft geholpen om te verzachten en met momenten zelf uit het patroon te stappen. Ik ben minder streng voor mezelf, de triggers van buitenaf raken me minder frequent en het lukt me steeds vaker om vanuit rust en kracht te handelen (dichtbij mezelf te blijven).

IRENE

Tijdens het coachingstraject heb ik geleerd dat ik meer van het NU mag gaan genieten in plaats van vast te zitten in negatieve emoties en gedachten. Ik heb geleerd te relativeren in plaats van te strijden. Door de coaching maak ik dat wat ik voel nu op een constructieve manier bespreekbaar, in plaats van dat wat me dwars zit voor mezelf te houden. Ik ervaar meer rust in mezelf en kan meer genieten van het leven. De twee buitensessies die we gedaan hebben in het coachtraject hebben veel indruk gemaakt. Miranda betrekt alle elementen daarbij. Hierdoor liet ze me in één keer ervaren (door met mijn blote voeten in de zee te gaan staan) wat ik eigenlijk al jaren aan het doen ben. Het zijn op het strand, kijkend naar de golven, het vertragen en het bewust worden van het moment hebben me enorm geholpen.

MICHEL

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan kan ik oprecht zeggen dat de coaching een zeer waardevolle ervaring was en een leerzaam traject is geweest. De persoonlijke en warme benadering van Miranda was precies goed en heeft me zeer op mijn gemak laten voelen. Ik ben gedurende het traject bewuster naar mezelf gaan kijken, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik zit beter in mijn vel. Ik ben als persoon vrolijker en meer open geworden. Ik ben me bewuster geworden van mijn gedrag. De wandelingen langs het strand waren onderdeel van het traject en heeft me zowel letterlijk als figuurlijk uitgenodigd om in beweging te komen. Miranda ik vind je een bijzondere vrouw die heel snel de vinger op de zere plek weet te leggen.

Jacqueline

Lieve Miranda, ik wil je bedanken voor je mooie coachingsessies die je geeft, ik heb er 6 mee mogen maken, en de eerste keren was ik erg moe de laatste 2 die ik mee heb mogen maken ging ik met vleugels de deur uit. Ik heb zoveel energie, ongelofelijk wat dit teweeg kan brengen. Jij bent een mooi en zacht mens. Dankjewel lieverd.

URSULA