Flessenpost

In de flessenpost zal ik korte stukjes delen over mijn leven. Ik schrijf deze post om je te inspireren, je dieper te verbinden met je eigen wijsheid. Daar waar de antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Voorbij de ruis.

Voorbij vertroebelingen vanuit oude conditioneringen en emoties. Voorbij zelf sabotage.

Voorbij het zoeken naar geluk buiten jezelf. Voorbij alle angsten die het leven ons soms geeft.  

Diep in jou is een immens grote kracht en wijsheid aanwezig. Verbonden met het grotere geheel.

Van waaruit je geleid wordt als je de magie toelaat. Daar ligt de sleutel tot het vrij laten stromen van jouw levensenergie. Leven zoals je bedoeld bent te zijn. 

De energie die jou mee laat stromen, de energie die jou laat zien dat er in de diepte een ongekende schoonheid zit.

Leven is energie

Naast dat de oceaan van levensbelang is, biedt ze ons ook mooie inzichten. Kijk alleen maar naar de golven die naar het strand rollen, en zich weer terugtrekken. Of eb en vloed. In de zee zit een beweging die je in het leven terugvindt: in- en uitademen, geven en nemen, komen en gaan, naar buiten treden en naar binnen keren. Ze herinnert ons eraan dat leven beweging is. Als je afstemt op die stroming, kun je rust vinden. Of troost. Of juist nieuwe energie.

Water

Water symboliseert alles wat stroomt: emoties die door ons stromen, onze diepste gevoelens, ons onderbewustzijn, onze verbeelding, onze communicatie en onze intuïtie. 

Water vertegenwoordigt liefde, compassie, healing, ontvangen, mysteries en de ziel.

“Het hart van de mens lijkt veel op de zee,
het heeft stormen, het heeft zijn getijden en in de diepte heeft het ook zijn parels.”

Transformatie

Iedere golf die we tegenkomen in het leven staat voor een transformatie. Er is altijd een beweging, klein of groot het stroomt altijd. Als je uit jouw ‘nare’ ervaringen uit het verleden jouw positieve lessen kan zien, als je kan leven in het moment, dan kan je ook de beste toekomst voor jezelf manifesteren. Stapje voor stapje zul je dichterbij dat toekomstplaatje komen als je bereid bent aan jezelf te werken. Wees niet bang voor de golven. Die stuwt je vooruit. Het enige wat jij hoeft te doen is te accepteren dat jij JIJ bent. Geloof in jezelf, vertrouw jezelf en het universum en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Diepgang

“Het is vaak de diepste pijn die je in staat stelt om de golven van het leven te accepteren”.

Maar vaak zitten we eerst in de weerstand. Iedere keer weer willen we die golf van ons weg duwen. Maar juist in die golf doorzag ik het omgekeerde en daarmee de diepte van jouw en mijn bestaan. Jarenlang waren er leermomenten. Waarin ik de diepte van het leven zowel positief als negatief doorleefde. Ik ken alle draken. Ik ken alle emoties. Niet uit het boekje. Nee door het zelf te doorleven.

Jarenlange investering in mezelf heeft me doen beseffen dat de golven van het leven de basis is voor alles wat je wilt bereiken en manifesteren.