retreat Flow of connection

Relaties kunnen heerlijk zijn, steun en liefde geven, verwarmend zijn. Het is vaak onze grootste wens om geliefd te zijn. Dat er iemand is, die er voor je is als je hem of haar nodig hebt. Iemand die ‘blijft’ als het spannend wordt. Zowel fysiek als emotioneel aanwezig is.

Helaas geraken relaties soms moeizaam of er komt er om allerlei redenen een hobbel in het relatie pad. En wat doen we dan? We doen elkaar vaak onbewust pijn omdat we iets missen in onze relatie, iets wat we liever dan alles wensen te krijgen. Wat een mooie, kwetsbare, lastige relatie is dat toch, die met je moeder. En hoeveel invloed heeft deze op ons dagelijks leven; je goed genoeg voelen, vervullende relaties aangaan, je relatie met je eigen kinderen, rust voelen en je eigen plek innemen.

In dit retreat staat jouw vrouwenlijn centraal. Jij bent 試n van hen en velen zijn jou voorgegaan. Jouw moeder neemt echter een zeer belangrijke plek in. Van haar heb jij het leven gekregen. In haar buik en in verbinding met haar is jouw bewustzijn gegroeid. Bij haar heb jij jouw eerste kennismaking met liefde opgedaan. Dat kan in overvloed zijn geweest, maar ook in een tekort.

Liefde is essentieel in ons leven. Als kind doe je er dan ook alles aan om aan liefde, aandacht of bevestiging te komen. De uitdrukking ‘als mijn kinderen blij zijn, ben ik ook blij’ geldt in mijn ogen ook zeker andersom ‘als mijn moeder gelukkig is, ben ik ook gelukkig’. De relatie met onze moeder is daarmee in grote mate bepalend voor hoe wij het leven nemen en doorgeven. 

Door onze kinderen of creaties. Ze heeft ook impact op onze relaties (familie, liefdes, vriendschappelijk, werk, ontspannen etc.). Welke plek wij innemen, hoe wij geven en nemen en in welke mate wij ergens bij horen. Drie systemische basisprincipes in familiecontext. Door inzicht en bewustzijn te vergroten ten aanzien van hoe jij je verhoudt tot deze basisprincipes in je relatie met je moeder en de moeder die haar moeder was enzovoort, kun jij jezelf en je daarmee ook je vrouwenlijn bekrachtigen. Het laat je verder groeien in wie jij bent en waar jij voor staat in je leven, relaties en werk.

begeleiding

Tijdens dit retreat werken we met verschillende soorten opstellingen afgewisseld met meditatie en sharings. Door inzet van opstellingen kan iedereen op deze dag zijn eigen relatie en verlangen exploreren. Persoonlijke vragen kunnen we eventueel verder uitdiepen in een individueel persoonlijk gesprek.

  • Je krijgt inzicht in jouw belemmerende patronen en blokkades
  • Je opent de ruimte waarin je angsten, verdriet en woede integreert
  • Je ontdekt de kracht en hulpbronnen uit jouw vrouwenlijn en in jezelf
  • Je ontmoet rust en ontspanning op je eigen plek in de vrouwenlijn

DATUM, verblijf en kosten 

Dit retreat vindt
plaats van
9 t/m 11 juni

Op een prachtige locatie midden in de polder ligt Villa Oldenhoff waar we deze dagen zullen verblijven. De polder verbindt de dorpen Ouderkerk aan de Amstel en het pittoreske Abcoude, op nog geen 10 kilometer van Amsterdam.

kosten van Dit retreat bedragen 497,-

inclusief 2x ontbijt, 
2x lunch en 2x diner

ervaringen

Miranda voelt. Bij haar kan ik in mijn verhaal mezelf horen. Zo komt precies dat aan het licht wat gezien en gevoeld mag worden. Dit rustige vertrouwen maakt het aangaan van ieder proces tot iets waarin je je gekoesterd weet. Vanuit hier kon ik, als moeder van drie “grote” kinderen, met warme, liefdevolle aandacht kijken naar mijn rol en die van hen. Deze boeiende, soms pittige uitdaging, ga ik nog dagelijks aan. Hierin pak ik met plezier mijn stukken op. Ze zijn vaak zo eenvoudig helder. Het is mooi om steeds verder in mijzelf en met dit zelf op reis te zijn. Dankjewel Miranda.

Monique